Víte, jak používat KRIZOVOU esenci?

Máte doma Krizovou esenci – rescue remedy?

Krizová esence (známá jako rescue remedy – záchranná esence) je nejznámější kombinace Bachových esencí na světě!

Mnozí nosí krizovou esenci stále u sebe (ať již ve formě kapek nebo pastilek). A mnoha z nás otevřela cestu k Bachovým esencím.☘️

Malá lahvička obsahuje 5 esencí, které nakombinoval Dr. Bach.

Vybral je přesně tak, aby přinesly okamžitou úlevu, bez ohledu na to, jaké momentální „krizové“ emoce prožíváme. Tato neuvěřitelně trefně vybraná směs dokáže podržet naše emoce, zmobilizovat naše síly v daném okamžiku, tedy když se nám více či méně vymykají kontrole. ☘️

ZÁCHRANA je pak slovo, které jí zcela vystihuje a popisuje i její použití: měla by být užívána PRO ZÁCHRANU: jako podpora tišící ŠOK, nával prožívaných emocí, když máme pocit, že situaci opravdu nezvládáme, zkrátka v situacích OPRAVDOVÉ KRIZE. ☘️

KRIZOVÁ ESENCE NENÍ A ANI NEBYLA PRIMÁRNĚ URČENA K PRAVIDELNÉMU DLOUHODOBÉMU UŽÍVÁNÍ,

ani nemůže být brána jako „náhražka“ jakékoliv medikace (což ostatně žádné Bachovy esence).

Jak s ní naložit – JAK JÍ UŽÍVAT?

Neúčinnější bývá 4 kapky krizové esence nakapat do cca 200ml skleničky vody a pomalu upíjet, podle potřeby pak pokračovat v upíjení dalších skleniček.
Také můžete každou hodinu či půl – podle potřeby – kapat přímo neředěnou esenci kapátkem do úst (pozor: nedotýkat se kapátkem jazyka) opět až do odeznění nepříjemného stavu.

Dětem jí můžete nakapat i do jakéhokoliv jiného nápoje (jen ne úplně horkého) nebo pro ně pořídit sacharózové perličky nebo pastilky. Záchranný „bonbónek“ jim pak můžete přibalit i na cestu do školy nebo na výlet.

Je určena ke KRÁTKODOBÉMU užití (max. 14 dní v kuse).

Pokud se do 14 dní nedostaví úleva a nepříjemné stavy emocí se nezklidní, nebo se k esenci stále vracíme / opakovaně jí užíváme, je třeba začít uvažovat nad lahvičkou na míru. V této chvíli je přesně správný čas nadhledu na sebe sama a na své emoce, za pomoci výběru z dalších 33 Bachových esencí (5 již obsahuje Krizová esence ????).

Lahvička na míru,

tedy Bachovy esence vybrané právě pro konkrétní osobu a situaci, nám poskytne prostor a potřebný klid pro pokojné řešení nastalé situace, podpoří nás při práci na sobě a svých emocích.

Bachovy esence nám dodají ODVAHU možná i pomohou ukázat naši CESTU (třeba i cestu k sobě). ☘️

Zkrátka, Krizová esence může být ZAČÁTEK Vaší cesty s Bachovou květovou terapií a my Vás rády na této cestě dále doprovodíme.

 

Pro zkoumavé a hloubavé,

které hned napadají další otázky a souvislosti ještě dodáváme citaci z nejznámější knihy Dr. Bacha: 12 léčitelů, kde přesně uvádí, jak míchat, kapat a také kombinovat Bachovy esence i s krizovkou: “Dejte si 2 kapky z každé vybrané zásobní lahvičky s esencí do šálku vody, ovocné šťávy nebo jakéhokoliv nápoje a ČASTO upíjejte. Doplňte šálek, abyste pokračovali v léčbě, je-li třeba…

ALTERNATIVNĚ můžete dát kapky do přibližně 30ml lahvičky, naplňte jí přírodní pramenitou vodou (bez bublinek) a užívejte z ní 4 kapky přímo na jazyk.
Užívejte je TAK ČASTO, jak je potřeba, ale nejméně 4krát denně, zvláště jako první a poslední věc, kterou denně uděláte.

KRIZOVÁ esence se může zahrnout spolu s ostatními je-li to potřeba, ale použijte 4 kapky místo 2.”

 

Krizovka VNĚJŠNĚ?

Jen když není zbytí… optimální je totiž na kůži nanášet vždy květovou esenci č. 33 – Walnut (vlašský ořech) a tu kombinovat právě např. se Star of Bethlehem (č. 29 – snědek okoličnatý) a dále pak nejúčinněji na každičkém místě působí vždy konkrétní esence (viz kurz Zóny těla jako odraz našich esencí) 🙂

Pokud ale nemáte po ruce nic jiného, než právě krizovku, nakapte pár kapiček do misky s vodou, namočte kousek látky a přikládejte jako obklad.
Pozor!!!! V oleji nemá žádná Bachova esence co dělat, neboť olej její vibrace nepřenáší…

 

A nakonec bychom ještě měly zmínit, že

Krizová esence u nás u Energie rostlin obsahuje násobně vyšší koncentraci mateční esence

(opět podle toho, jak s Bachovy kapky ordinovat sám Dr. Bach), a tak je i opravdu silná. Kromě toho také víme, odkud které květy pocházejí, kdo je ručně sbíral i jak byly opět ručně zpracovány a v podobě esence pak plněny do každé jednotlivé lahvičky, kterou si u nás nebo našich obchodních partnerů můžete zakoupit.

Záleží nám opravdu na kvalitě každé lahvičky, na důvěře a osobním přístupu ke každému živému tvorovi – lidem, zvířatům, celé přírodě: ke klientkám či klientkám PORADNY Energie rostlin, k účastníkům a účastnicím SEMINÁŘŮ Energie rostlin nebo ke každému, kdo u nás na e-shopu nakupuje.

Jsme tu pro vás, krásné podzimní dny. 💚 Lucie a Milča


PORADNA Energie rostlin je Vám k dispozici: osobně v Mukařově nebo z pohodlí domova online.

Už máte sjednaný svůj termín?

SNADNO 💚 POHODLNĚ 💚 s EMPATIÍ 💚 ve vzájemné DŮVĚŘE