Mezidobí ZEMĚ 8.10. – 6.11.2023

Již podruhé u nás píšeme o mezidobí ZEMĚ…

Opět je zde 💚.

Čas, kdy nám vládne energie živlu země (podle TČM). TČM pracuje nejen s ročními obdobími, které jsou nám všem vlastní, ale i s živly, které jednotlivým obdobím, podle TČM, vládnou (dřevo, oheň, kov a voda). Živel země stojí vždy mezi nimi. Země představuje střed a jistotu. A právě to by nás celým následujícím obdobím mělo provázet – posilování středu těla (naší SLEZINY) a zároveň zklidnění naší PSYCHIKY.

💚 Mezidobí Země je předěl, který nám dává prostor a čas pro nabírání síly na následující období. Vybízí nás zároveň k zastavení a uvědomění si, že něco končí a něco nového začíná. 💚

Jak pracovat s podzimní energií země? Svou pozornost je dobré orientovat na posílení středu, tedy vyživení SLEZINY a přípravy těla na chladné období a podporu IMUNITY.

Imunitu

skvěle posílí vitální houba REISHI, která i celkově zklidní a zharmonizuje psychiku, případně podpoří celkovou vitalitu těla.
Zejména v podzimním období je dobré zapracovat na naší energii a její zásobě na zimu, proto užíváme (spolu s Reishi) i vitální houbu Cordyceps.  Nejen že je mezi vitálními houbami nejsilnější „dobíječem energie“, ale i výrazně podpoří obranou imunitu a posílí a připraví naše plíce na nadcházející sychravé počasí.

Pokud se o nás už přeci jen pokouší nějaký virus či bacil, užijte YAO tinkturu OBRANNÝ VAL. Ano, název tinktury ji skvěle vystihuje – ochrání naše těla a nenechá „útočící“ bacily či viry zvítězit. ????

Jak podpořit střed těla a naši SLEZINU?

Slezina má velmi ráda KLID, který podpoříme jak odpočinkem, dostatečným a kvalitním spánkem, tak i přiměřeným pohybem. V mezidobí Země netrhejme sportovní rekordy, ale zaměřme se spíše na pravidelnost v pohybu.

Naše Slezina velmi OCENÍ (a to nejen v mezidobí Země) kvalitní pestrou a tepelně zpracovanou STRAVU. Příprava jídla z lokálních surovin v podobě brambor, kořenové zeleniny, špenátu, zelených fazolí, zeleného salátu, fazolí mungo, ovsa, hrachu, cizrny, kaštanů, vepřového a jehněčího masa s přicházejícím podzimem vyživí a posílí naše těla. Pokud ještě vneseme do našeho stravování a celého života pravidelnost, slezina se nám odvděčí harmonickým zažíváním a vyrovnanou psychikou. ????

Vytvořme si každodenní rituály, které nás budou v průběhu dne ve stejný čas provázet. ????

Naše životy může provázet LEHKOST, která nám pomůže k radostnému prožívání života a budování dobrých vztahů ve svém okolí. A to je základ – cítit se dobře nejen ve svém těle, ale i se svými blízkými a přáteli.

Krásný den a celé mezidobí Země ???? Lucie a Milča.

 

Ps. Vitální houby i tinktury naleznete u nás na e-shopu. 💚

 

Jukněte:

Individuální směs pro dospělé
Krizová esence v kapkách nebo pastilkách

Dračí sirup pro děti pro dlouhodobou podporu imunity
Acerola – přírodní vitamín C vhodný jak pro dospělé, tak i pro děti

Cordyceps – společně s obranným valem jako první pomoc při vnějším napadení větrem

Reishi – podporuje imunitu i rekonvalescenci (k té doporučujeme ještě Pavšehoj)

 


PORADNA Energie rostlin je Vám k dispozici: osobně v Mukařově nebo z pohodlí domova online.

Bachovy květové esence
Schüsslerovy tkáňové soli
vitální houby MycoMedica a Yao tinktury

Už máte sjednaný svůj termín?

SNADNO 💚 POHODLNĚ 💚 s EMPATIÍ 💚 ve vzájemné DŮVĚŘE