Mezidobí ZEMĚ 27.7.-17.8.2023

Víte, co to je MEZIDOBÍ ZEMĚ?

Právě jedním procházíme ????.

Tak zvaná MEZIDOBÍ ZEMĚ jsou období (nyní 27/7-17/8), která tvoří předěl mezi jednotlivými ročními obdobími (podle TČM).

???? Jednoduše řečeno, je to období, které dává našemu tělu čas a prostor, kdy mohou naše těla posílit a připravit se tak na nadcházející roční období. ????

V mezidobí Země, které právě začalo, je nejen čas na zpomalení (na to je třeba ideální dovolená ????), ale třeba i na lehké zastavení se a zpomalení a uvědomění si, co chceme v životě dál a jaký je náš další životní směr. S tím nám mohou velmi pomoci Bachovy esence. Pomohou nás nejen zklidnit a uklidnit naše emoce, ale pomohou nám třeba i překonávat nerozhodnost v našem životním zaměření a nalézt svůj směr a místo v životě. ????

Země je nejen naším domovem, ale také (podle TČM) prvkem, který nás stabilizuje a drží nás ve svém „středu“.

Orgánem, který náleží prvku Země je SLEZINA.

Orgán, o kterém se velmi málo mluví a také velmi málo ví. ????

SLEZINA řídí v našem těle přepravu a přeměnu (tekutin, stravy, krve a všeho, co na nás působí i zevně).  Jemné esence potravy (energii potravy) transformuje do ostatních orgánů, udržuje rovnováhu tekutin v těle a podílí se na krvetvorbě (zejména ovládá krev tak, aby zůstávala v žilách a nevylévala se mimo ně). Druhým orgánem Země (párovým) je ŽALUDEK. Ten už všichni dobře známe a dobře víme, že má na starosti řízení příjmu potravy, její trávení a rozklad.

Jak se sebou pracovat v MEZIDOBÍ Země?

Velice dobře se vyživíme a podpoříme STRAVOU. Země má velmi ráda sladkou chuť (nemyslíme tím ale čokoládu a sladkosti ????), ale potraviny sladké povahy. Sladká povaha potravin má pro nás uklidňující a harmonizující účinky, proto se v tomto období zaměřme na konzumaci obilovin (jáhly, slzovka, kulatozrnná rýže), luštěnin (cizrna, čočka, hrách, fazole), zeleniny (dýně, mrkev, brambory, batáty, lilek, rajčata, zelí), ovoce (jablka, meruňky, švestky, hrušky, broskve), ořechů a semínek a přírodních sladidel.

Pokud chcete včas podpořit i imunitu, určitě je dobré začít užívat REISHI a Acerolu, případně pamatovat u dětí na včasné zahájení užívání Dračího sirupu (mycobaby).

Mezidobí Země má velmi rádo ODPOČINEK. Dopřejme si tedy i kvalitní SPÁNEK. A pokud nás spánek trápí a nemůžeme spát nebo se budíme, zkusme si přikápnout do skleničky vody přes den i před spaním Bachovy esence. Naše směs Dobrou noc a klidné sny se svou kombinací Bachových esencí nebo lahvička sestavená přímo na míru, pomůže ke snadnějšímu přechodu do klidu a do říše snů ????.

Kromě odpočinku, dopřejme i tělu přiměřenou AKTIVITU. Takovou, po které se budeme cítit dobře a tenhle pocit nám zůstane i po delší dobu. Není cílem se „vyšťavit“ a „jít až na dřeň“, stačí procházky, lehčí túry po horách, plavání nebo třeba jógové protažení. Lehká aktivita je také protipólem duševní práci, která slezinu může velmi oslabovat.

A v neposlední řadě, zkusme se, zejména v mezidobí Země, vyvarovat STRESU a negativním zprávám. (Výborné zkušenosti máme s kapslemi MycoStress nebo MycoSomat.) Všechny vnější podněty zpracováváme nejen hlavou, ale také naším středem – musíme všechno „strávit“. Takové zprávy a podněty nás vedou k přemítání a neustálému přemýšlení, které naši slezinu a náš „střed“ velmi oslabuje. A pokud je slabý náš střed, nejsme schopni snášet a vést svůj život v souladu s naším životním posláním. ????

Tedy, vypněme hlavu a syťme svá těla jen dobrými věcmi (jak potravou, tak i zprávami).

Krásné léto a mezidobí Země. ???? Lucie a Milča

 

Jukněte:

Individuální směs pro dospělé
Krizová esence v kapkách nebo pastilkách
Dračí sirup pro děti pro dlouhodobou podporu imunity
Acerola – přírodní vitamín C vhodný jak pro dospělé, tak i pro děti

MycoStress – snadná úleva vhodná nejen na cesty, ale i pro každodenní sebeprožívání se
MycoSomat – napomáhá ulevit tělu i mysli pokud Vás již něco trápí na fyzické úrovni
MycoMeno – pro dámy, které to ještě nevzdaly 🙂
Hericium – balzám na nervy

Reishi – podporuje imunitu i rekonvalescenci (k té doporučujeme ještě Pavěšehoj)

 


PORADNA Energie rostlin je Vám k dispozici: osobně v Mukařově nebo z pohodlí domova online.

Bachovy květové esence
Schüsslerovy tkáňové soli
vitální houby MycoMedica a Yao tinktury

Už máte sjednaný svůj termín?

SNADNO ???? POHODLNĚ ???? s EMPATIÍ ???? ve vzájemné DŮVĚŘE